Tsjechië heeft een gematigd klimaat dat veelal overeenstemt met dat van België. In de zomer kan de temperatuur oplopen tot ongeveer 30 graden terwijl in de winter de barometer durft zakken tot -25 graden, vooral in de berggebieden van Oost-Bohemen. Tijdens de lente valt dan weer de meeste regen en gedurende de herfst vind je de bossen in een prachtige kleurenpallet.


Tsjechië grenst aan de volgende buurlanden: Duitsland ten westen / Polen ten noorden / Slowakije ten oosten / Oostenrijk ten zuiden. Sinds het voorjaar 2008 zijn de grenzen volledig open!


Het Tsjechisch (ceština, ceský jazyk) is een West-Slavische taal. De taal is nauw verwant met het Slowaaks. Het Tsjechisch wordt geschreven met het Latijnse alfabet, gebruikmakend van een aantal specifieke diakritische tekens, namelijk de hácek (?), het accent aigu (cárka, ´) en de corona (kroužek, °).


Verplichte reisdocumenten zijn: identiteitskaart / groene kaart autoverzekering / wegenvignet voor de autosnelweg / inentingsbewijs voor dieren (Europees paspoort).


De munteenheid: 1 EUR = 24 Tsjechische Kronen.

Voor de huidige koers is er http://www.gocurrency.com


Eten & Drinken:


Specialiteiten: Knoflooksoep / knödels / gebakken forel (karper met Kerst) / Palacinky (pannenkoek met ijs, fruit, jam en slagroom) / schnitzel en andere vleesbereidingen, …


Voor de dorstigen: Bier (pivo) / Moravische wijn / Becherovka / Slivovic: http://nl.wikipedia.org/wiki/Becherovka of

http://www.becherovka.com/cz/.